štvrtok 10. marca 2016

Diabetes drogy "znížiť MS biomarkery" (09/03/16)

Diabetes drog Actos prospech pacientov so sklerózou multiplex s metabolickým syndrómom v malej štúdii, zistila nová štúdia. Výskumníci nasledovalo 50 pacientov MS s obezitou, ktorí užívali metformín alebo pioglitazón, alebo ktorí neboli liečení agentom; ktorí dostávajú účinné lieky ukázalo zníženie v niekoľkých biomarkerov opatrenia vrátane MRI lézií záťaže v porovnaní s neliečeným kontrolám, podľa správy uverejnenej v pondelok v JAMA neurológie.
"Dohromady tieto pozorovania poskytujú ako in vitro a in vivo dôkaz, že metformín a pioglitazón úprava regulovať imunitné a zápalové reakcie a odporúčania podporiť zníženie hmotnosti u obéznych pacientov s MS," píše vedúci Laura Negrotto, MD, v Ústave pre neurologické výskum v Buenos Aires.
"Hoci tieto zistenia je potrebné interpretovať opatrne, jedná sa o štúdii vychádza z pôvodných prieskumných hodnotení. Ďalší výskum v oblasti je zaručené, že zlepšenie riadenia MS a výsledkov liečby."
Existuje niekoľko otázok vznesených v štúdii, podľa sprievodnom úvodníku Ralf zlato, MD, a Aiden Haghikia, MD, v St. Josef-Hospital Bochum v Nemecku. Autori štúdie nepoužíval placeba v kontrolnej skupine, takže je jasné, ako blahodárne účinky môžu mať interakcie s existujúcimi MS-špecifickú terapiu. Pacienti neboli rozložená podľa liečbu MS boli príjemcom, a žiadne údaje o tom, ako bol uvedený metabolický syndróm pacienta zmeniť počas trvania štúdie.
"Cez tieto nevyriešené otázky, opodstatnenosť tejto štúdie je, že zoradia s inými sľubných prístupov, ktoré sa zaoberajú diétne opatrenia ako podpornú liečbu pre existujúce a bezpečných MS terapiou," autori úvodníku uzavretá. "Táto kombinácia môže zvýšiť celkovú účinnosť za prijateľnú cenu a rizikového profilu."
Štúdia bola vykonaná v rokoch 2012 až 2014. Pacienti v skupine dostávajúcej metformín obdržal 850-1,500 mg / deň, a pioglitazón skupina dostala 15 až 30 mg / deň. 20 pacientov sa používajú ako kontrolnej skupine rozhodol sa liečenie pre ich metabolického syndrómu. Všetci pacienti podstúpili neurologické vyšetrenie každé 3 mesiace, a mozgu magnetická rezonancia bola použitá každých 6 mesiacov. Imunitného systému vyšetrenie bola vykonaná až v posledných 6 mesiacoch štúdie.
Pacienti boli sledovaní v priemere 26,7 mesiacov od základnej línie, a tam boli žiadne významné medzi skupinami rozdiely medzi skupinami.Napriek výhodám v niektorých opatrení, tam neboli žiadne významné rozdiely v MS ročná miera relapsov alebo postihnutia medzi skupinami po 24 mesiacoch, hoci štúdia nebola cielená na odhaliť účinky liečby na tieto výsledky.
Po 12 mesiacoch autori zistili, že hladiny glukózy nalačno, hladiny inzulínu, inzulínová rezistencia, hladiny hemoglobínu, hladiny cholesterolu, triglyceridov a systolický krvný tlak všetko výrazne poklesli u oboch liečených skupín. Dodržiavanie 85% alebo vyššia u oboch liečených skupín.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára