štvrtok 10. marca 2016

Správa tvrdí, káva by mohla pomôcť znížiť riziko vzniku roztrúsenej sklerózy (04/03/16)

Kofeín je jedným z najviac návykových látok telo môže rásť v závislosti na, čo vyvoláva otázky, ako je ", koľko šálok kávy za deň je príliš veľa?"
Ale zdá sa, že ďalšie kávu pijete, tým lepšie, aspoň pokiaľ ide o zníženie šance na sklerózou multiplex, podľa štúdie, ktorá bude predstavená na American Academy of Neurology to 67. výročnom zasadnutí vo Washingtone.
Kým MS je myšlienka byť T-buniek autoimunitného ochorenia ovplyvnená genetických a environmentálnych faktorov, je príčina neznáma.Avšak, veda môže prísť bližšie k zastaveniu MS v jej stopách, roky pred symptómy začínajú objavovať. Vzhľadom k tomu, príjem kofeínu bola spojená s obmedzenou kurzom Parkinsonovej a Alzheimerovej choroby, vedci veria, že to môže mať neuroprotektívne vlastnosti.
Pozorovať účinky konzumácie kofeínu na MS, Dr Ellen Mowry, autor štúdie s Johns Hopkins University School of Medicine v Baltimore a člen American Academy of Neurology, a jej kolegovia preskúmali dve štúdie - jeden švédsky a jeden vo US celkom 1.629 ľudí s MS a 2,807 zdravých ľudí boli analyzované vo švédskej štúdii, zatiaľ čo 1,159 ľudia s RS a 1172 zdravých ľudí sa hodnotila v štúdii USA. pitie kávy bol charakterizovaný medzi ľuďmi s RS jeden rok až päť rokov, kým sa príznaky začali (ako aj 10 rokov pred MS symptómy začal vo švédskom štúdiu) a porovnal ich s konzumáciou kávy u ľudí, ktorí nemali MS v podobných časových obdobiach.
Výsledky ukazujú konzumácia kávy bol spojený s nižším kurzom MS v porovnaní s tými, ktorí nemali piť kávu v oboch kohorty. V porovnaní s ľuďmi, ktorí pili aspoň šesť šálok kávy denne v priebehu jedného roka pred ich príznaky, non-pijanov kávy mal asi jeden a pol krát zvýšené riziko vzniku MS vo Švédsku. V Spojených štátoch ľudia, ktorí nemali piť kávu bol tiež jeden a pol krát vyššie riziko v porovnaní s tými, ktorí pili štyri na viac šálok denne. To platilo po faktoroch, ako je vek, pohlavie, fajčenie, index telesnej hmotnosti, a slnečné návyky expozície boli vyúčtované.
"Príjem Kofeín bol spojený so zníženým rizikom Parkinsonovej choroby a Alzheimerovej chorôb, a naše štúdia ukazuje, príjem kávy môže tiež chrániť pred MS, čo podporuje myšlienku, že liek môže mať ochranný účinok na mozog," povedal Mowry v tlačovej správe.
Kofeín sa predpokladá, že majú neuroprotektívne vlastnosti, a zdá sa, potláča produkciu prozápalových cytokínov. Tieto cytokíny podporujú systémový zápal a produkciu horúčku, zápal, deštrukcie tkaniva a v niektorých prípadoch šoku a smrti.
Niektoré faktory životného štýlu by mohli ovplyvniť aktivitu choroby. Na rok 2011 Štúdia zverejnená v časopise European Journal of Neurology našiel pravidelne jesť ryby a pitie alkoholu a kávy môže pomôcť oddialiť progresiu MS u pacientov s relapsom nástupom čs. Mierne pitie alkoholu, príležitostná konzumentov kávy, a jesť ryby dvakrát alebo viackrát za týždeň držal MS v šachu pre tých, ktorí boli pod úrovňou 6 v Expanded Disability Status Scale (EDSS). Tento ochranný účinok nebol pozorovaný u progresívne nástupe MS, alebo tie s viac ako EDSS 6.
Tieto nálezy nemajú ospravedlňovať nadmerné pitie alkoholu kávy, ale naznačujú, existuje vzťah medzi diétnymi faktormi a MS činnosť, ktorá si zasluhuje ďalší výskum. To vám pomôže určiť, či vedci môžu využiť tieto poznatky na vývoji nových druhov liečby alebo prevencie pre MS.
Mowry povedal: "Kofeín by mal byť študovaný pre jeho vplyvu na recidívy a dlhodobú zdravotné postihnutie v členských štátoch rovnako."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára